Herbal Remedies Voor Erectiele Dysfunctie Oplossing

Ook ongevallen waarbij de zenuwbanen beschadigd zijn, zoals een bekkenbreuk, leiden vaak tot erectieproblemen. Hetzelfde geldt voor een beroerte, waarbij hersencellen uitgeschakeld kunnen worden die zorgen voor het opvangen en doorgeven van seksuele prikkels. Een dwarslaesie of beschadiging aan zenuwbanen kunnen ook leiden tot erectieproblemen. Tekort aan testosteron leidt tot verminderde zin , wat vervolgens kan leiden tot erectieproblemen. Ook bepaalde stofwisselingsziekten, zoals een verhoogd cholesterolgehalte en schildklierafwijkingen, hebben een negatieve invloed op de erectiele functie. Hetzelfde geldt voor bestraling van het bekkengebied bij behandeling van prostaat- en/of darmkanker. Daarentegen zijn van sommige geneesmiddelen gegevens beschikbaar uit de hogere categorieën van wetenschappelijk bewijs, namelijk het gerandomiseerde onderzoek (of meta-analysen daarvan) en observationeel onderzoek . Ofschoon van deze middelen is getoond dat zij seksuele functiestoornissen kunnen veroorzaken, is het absolute risico laag en moet niet worden overschat. Daarbij dient bovendien te worden opgemerkt dat de gepubliceerde gerandomiseerde onderzoeken meestal niet primair zijn opgezet om seksuele functiestoornissen te onderzoeken.

Er zijn penis-protheses die in de penis aangebracht kunnen worden, die ervoor zorgen dat er weer een sterke erectie kan ontstaan door handmatig op en neer te buigen of zelfs door het implantaat van binnenuit te vullen met siliconen. Cockrings en zuigapparaten zijn voorbeelden van korte-termijn oplossingen, omdat ze letterlijk het bloed in de penis “vast zetten” met behulp van zuigkracht of een blokkade. Wees voorzichtig als je deze apparaten voor een langere periode gebruikt.

Wat Gaat Er Fout Bij Een Erectiestoornis?

Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Problemen met de seksuele gerichtheid ontstaan op zowel jonge als oudere leeftijd. Neem meer tijd voor voorspel, praat over fantasieën of gebruik glijmiddel. Bij vrouwen uit een opwindingsprobleem zich in onvoldoende zwellen van de schaamlippen en onvoldoende vochtig worden van de vagina. Een gevolg daarvan is dat penetratie stroever verloopt wat vaak aanleiding geeft tot een schurende of branderige pijn. Teveel gericht zijn op de partner in plaats van op zichzelf. Wanneer je vaak seks hebt gaan je poriën open en verdwijnen onzuiverheden, die anders pukkeltjes zouden veroorzaken.

We varen naar een ankerplaats in de grote slenk, die richting Faro loopt en gaan daar de boot verder vaarklaar maken. Eerst maar de bijboot oppompen want we moeten nog benzine halen voor het motortje. Als de bijboot op gepompt is laten we hem te water, hangen de motor er achter om te testen. Het zit onder watertanks die ik net met 300 liter water gevuld heb. Dat is niet handig en als ik dan van onderaf voel en merk ik dat het gaatje recht onder een spant zit. We hebben er vijftien jaar geleden een nieuwe bodem plaat in gelast de oude was beschadigd door elektrolyse.

Positieve Effecten Van Yoga Zichtbaar In De Hersenen

Deze processen hebben we in figuur 6 in het niet-gearceerde gedeelte weergegeven. Alhoewel het bestaan van selectieve aandachtsprocessen bij mensen met seksuele disfuncties nog slechts beperkt is onderzocht, willen we selectieve aandacht toch opnemen in een aangepast aandachtsmodel van seksuele disfunctie. Figuur 5 Interactie-effect van zelffocus en seksueel publiek-zelfbewustzijn op mannelijke genitale opwinding. Figuur 4 Interactie-effect van zelffocus-inductie en seksueel privé-zelfbewustzijn op mannelijke genitale opwinding. We willen op dit punt de eerdergenoemde studie van Abrahamson et al. opnieuw in beschouwing nemen.

Door wederom in het pompje te knijpen loopt het vocht weer uit de cilinders naar het reservoir . Intracaverneuze-injectietherapie is gecontra-indiceerd bij psychogene instabiliteit, verhoogd risico op priapisme, coagulopathie en instabiel hartlijden. De vasoactieve stoffen kunnen ook via urethrale applicatie worden toegediend. De absorptie verloopt via kleine verbindende vaatjes tussen corpus spongiosum en corpus cavernosum. De werking via deze transmucosale intra-urethrale route is beduidend minder dan via de intracaverneuze route.

Inleiding Wat Is Een Erectiestoornis?

Oudere, vaak kleinschalige studies hebben het seksueel functioneren na een medische transitie vaak verengd tot het al dan niet kunnen beleven van een orgasme. Het doel van de huidige studie is om de prevalentie van een breed spectrum aan seksuele functiestoornissen en disfuncties in kaart te brengen bij een multicenter cohorte van transgender personen tijdens/na hun transitie. De prevalentie wordt eveneens gerapporteerd naargelang de verschillende mogelijke medische trajecten die deelnemers doorlopen. 518 transgender personen hebben een online follow-up vragenlijst ingevuld in het kader van het European Network for the Investigation of Gender Incongruence Initiative . Alle participanten hadden hun eerste afspraak vier à zes jaar voor het onderzoek in een genderteam in Gent, Amsterdam of Hamburg.

Na het analyseren van 20.822 jonge volwassenen bleek dat de korte slapers meer last hadden van psychische stress en hun slaapgebrek hadden gemeld. Bij een aantal resulteerde dit in een zware constante depressie. Zoals vele al weten vermindert het libido sterk bij een depressie. Het krijgen van een depressie is dus zeer slecht voor je seksleven. De onderzoekers van de universiteit van Michigan concludeerden dat vrouwen die gemiddeld meer slaap kregen een betere genitale opwinding en vaginale smering beleefden.

Arteriosclerose Is De Bekendste Oorzaak Van Vasculaire Ed

De combinatie van PDE-5-remmers en SSRI’s was effectiever in het verlengen van de IELT dan SSRI’s alleen (4 onderzoeken, gestandaardiseerd gemiddeld verschil 4,80; 95%-BI 1,17 tot 8,43). In een later gepubliceerde meta-analyse van goede kwaliteit (AMSTAR 9/11), gepubliceerd en gereviewd in een open procedure, werden 8, deels dezelfde onderzoeken met in totaal 6954 patiënten met vroegtijdige zaadlozing, geïncludeerd. In deze onderzoeken was de dosering van paroxetine 20 mg en van sertraline 50 mg, van clomipramine 25 of 50 mg. Een vertraagd orgasme of anorgasmie is een bijwerking van verschillende geneesmiddelen, zoals SSRI’s. Bij vroegtijdige zaadlozing kan deze bijwerking therapeutisch worden ingezet. Het is de vraag of alle SSRI’s daarvoor even geschikt zijn en of een dagelijkse inname effectiever is dan ‘on demand’-gebruik waar sommige patiënten mogelijk de voorkeur aan geven. Dapoxetine is de enige SSRI die op dit moment geregistreerd is voor ‘on demand’-behandeling van vroegtijdige zaadlozing. Ook tramadol wordt gepropageerd als middel dat bij vroegtijdige zaadlozing gebruikt zou kunnen worden, net als PDE-5-remmers en lokale verdovende middelen, zoals prilocaïne-lidocaïnegel. Naar Samenvatting › Overweeg medicamenteuze behandeling als adviezen en niet-medicamenteuze behandeling onvoldoende effectief zijn en de patiënt veel last heeft van de klachten .

Herbal Remedies Voor Erectiele Dysfunctie

Zo wordt de doorbloeding langzaam aan steeds slechter als je jarenlang rookt. Indien je het idee hebt dat je erectieproblemen niet worden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl dan kan je het beste je problemen met je huisarts bespreken. Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis krijgen veel mannen leefstijl- en voedingsadviezen van een diëtiste. Dit omdat de problemen te herleiden zijn tot ongezonde gewoonten zoals overgewicht of onvoldoende beweging. Hij/zij is in staat om onder supervisie echografische onderzoeken en reconstructies aan het mannelijk genitaal uit te voeren inclusief de prothesiologie. Een grondige kennis van de voortplantingsgeneeskunde, de seksuologie en endocrinologie is vereist. Mensen met hartfalen kunnen ook lichamelijke problemen hebben tijdens seks, zoals erectiele disfunctie , problemen met ejaculatie of het onvermogen om een orgasme of hoogtepunt te beleven. Viagra is niet altijd even ideaal omdat het soms pijnlijke en risicovolle bijwerkingen kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, buikpijn, een verstopte neus en spierpijn. Het kan ook problemen geven indien je hartmedicatie gebruikt.

De Invloed Van Blootstelling Aan Foto’s Van Natuurlijke Vulva’s Op Het Genitale Zelfbeeld Van Jonge Vrouwen

Onzekerheid voor de toekomst met eventuele lockdowns is voor ons een reden om terug te varen naar Terschelling. Dan hebben we de boot weer bij huis en kunnen we daar rondvaren, dat is wel zo rustig. Wanneer er rust komt op het corona front zien we in de toekomst wel wat we gaan doen. Als na de diagnose blijkt dat je niet in kritieke toestand bent, zal hij je waarschijnlijk aanbevelen om een gezond dieet te volgen en slecht voer te vermijden. En – zoals je partner je waarschijnlijk ook vertelde – “het is geen probleem”. Het is waar dat een erectieprobleem zo nu en dan voor kan komen bij elke man en dat dit puur psychologisch van aard is. Als een vrouw je mannelijkheid beledigd, of als je bezorgd bent over hoe de Games of Thrones aflevering zal aflopen, zul je een slechte nacht hebben. Dit houd in dat – letterlijk – de mogelijkheid om seks te kunnen hebben of om te masturberen een zaak van leven of dood kan zijn.

We komen net voor donker aan bij Audierne en gaan voor anker achter een muur die hier in het water staat zodat we iets bescherming hebben tegen de zwel. Dat scheelt wel iets maar we liggen nog behoorlijk te rollen. Al voelt het dat we heel desondanks heel rustig liggen na de afgelopen dagen op zee. Inmiddels is de zee wel behoorlijk ruw geworden door de depressie die verder op de oceaan ligt en hier veel zwel veroorzaakt. We wisten dat we de tweede dag moesten motoren omdat de wind dan totaal zou gaan liggen. We blijven op de motor varen tot de volgende nacht dan steek er een lekker windje op zoals was voorspeld 15 knopen en dat gebeurt ook.

Inbreng Van De Patiënt

Inmiddels hebben we de goedkeuring ontvangen voor de medische Hulpmiddelen Richtlijn 93/42/EEG voor onze zuurstofzak. Naast de Nederlandse markt te bedienen hebben we de EWOT zak ook verkocht aan clienten in Belgie, Brazilië, Polen, Portugal, Engeland, Italie, Duitsland, Kroatia, Afrika, Zuid Korea, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tevens zijn we officieel distributeur in Europa van Angelbiss Healthcare geworden, om aan de vraag van nieuwe zuurstofconcentrators te voldoen. Alle Angelbiss concentrators hebben 2 jaar garantie en zijn op voorraad. Zuurstoftherapie wordt gebruikt bij mensen die lijden aan onder andere erectiele disfunctie op jonge leeftijd COPD , longkanker, onvoldoende hartwerking , cystische fibrose, astma en beroepsziekten die de longen aantasten. Zuurstoftherapie kan ook worden gebruikt bij specifieke vormen van hoofdpijnklachten . In 2010 publiceerde de International Society of Sexual Medicine hun Richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van vroegtijdige zaadlozing. Deze richtlijn werd door enkele leden van de WVSD en NVVS vertaald en op enkele punten aangepast. Het Tijdschrift voor Seksuologie is een onafhankelijke uitgave gelieerd aan de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie en de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie .

Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden. Dan is het dinsdag, we gaan terug naar Terschelling vroeg op om het tij niet te missen. Zes uur het is nog donker maar begint te schemeren een kopje thee, dan het anker er uit. Jaáá ons nieuwe anker het heeft ons vannacht goed op de plek gehouden, dus helemaal tevreden. We varen naar de sluis daar liggen al een stel jachten te wachten langzaam vult de sluis zich met jachten nog even wachten op een laatkomer.

Procedures

Ondanks dat seksuele disfuncties vaak voorkomen bij patiënten met type 2 diabetes, blijft het een van meest genegeerde complicaties in de diabeteszorg. Zowel de patiënt als de zorgverlener lijken moeite te hebben met het bespreken van seksuele problemen. Een seksueel counselingmodel voor zorgverleners, zoals PLISSIT, zou een handige tool kunnen zijn voor het verbeteren van het bespreken van seksuele problemen bij patiënten met type 2 diabetes. Dit artikel beschrijft het design van een cluster-gerandomiseerd klinisch onderzoek waarin de effectiviteit van het PLISSIT model bij mannen en vrouwen met type 2 diabetes in de huisartsenpraktijk wordt onderzocht . Patiënten met type 2 diabetes, tussen 40 en 75 jaar, die aangeven ontevreden te zijn over hun seksueel functioneren en hierover te willen praten met hun huisarts zijn geschikt voor deelname. Alle deelnemers ontvangen een folder over diabetes en seksualiteit van de praktijkondersteuner huisarts .

Inderdaad hij draait in de avond naar het noorden en de zwel zakt er langzaam uit. We zouden nog naar Ria de Muros kunnen, maar daar moet je dan de haven in, de ankerplaats is bij deze wind te onrustig. Intussen doen we allerlei klusjes aan onze boot en aan de boot van Giel onder andere zijn generator repareren. Bij ons de toilet pomp gerepareerd, nu zat er een pal verkeerd. Ook de buitenboord kraan van het toilet blijft lekken daar moet wel wat aan gebeuren. Naar de wal gaan is ook niet leuk, mond kapje ook op straat op en afstand houden. Niks morgen verder als we op willen staan blaast er een stevige noordenwind, dat gaan we niet doen terug in bed. De wind neemt over twee dagen weer af hebben we gezien en ze voorspellen zelfs zuiden wind.

Richtlijnen Voor De Aanschaf Van Een Nieuw Bed En Matras

In de meta-analyse werden 6 onderzoeken met in totaal 217 vrouwen met orgasmeproblemen geïncludeerd waarin verschillende interventies bij vrouwen werden vergeleken met een controlegroep op een wachtlijst. De uitkomsten werden onderzocht met uiteenlopende vragenlijsten. Uitkomsten waren ernst van de klachten en seksuele bevrediging, beide gemeten met verschillende vragenlijsten. Er werden 51 gecontroleerde onderzoeken met in totaal ongeveer 2700 mannen geïncludeerd, een groot deel van de onderzoeken was niet gerandomiseerd. De mannen kregen oorzaak van onmacht om uiteenlopende redenen (o.a. hiv, laag testosteron/testosterontekort, obesitas) testosteron voorgeschreven. De leeftijd en de morbiditeit van patiënten verschilden sterk tussen de onderzoeken, evenals dosering en toedieningsvorm. Ook de methodologische kwaliteit van de onderzoeken verschilde sterk. Artikelen over testosteronsuppletie bij depressieve patiënten met erectiele disfunctie zijn buiten beschouwing gelaten, evenals RCT’s en meta-analyses naar andere uitkomstmaten, zoals het effect op lipiden en de bloedsuikerspiegel.

De huisarts kan een aantal specifieke diagnoses stellen; maar in veel gevallen is een oorzakelijke factor bepalend voor het beleid. standsafwijking van de penis die penetratie lastig of onmogelijk maakt en waarvoor de man een operatie overweegt. Verwijs naar een gynaecoloog bij dyspareunie indien nadere diagnostiek of behandeling is geïndiceerd. Verwijs naar de gespecialiseerde GGZ bij een seksueel trauma. secundaire vroegtijdige zaadlozing waarbij niet-medicamenteuze adviezen onvoldoende effectief zijn en er mogelijk sprake is van complexe onderliggende problematiek. Evalueer na gebruik van 4 tabletten en pas dosis eventueel aan.

Reguliere Behandeling Van Impotentie (erectiele Dysfunctie)

Het bestaan van een dosis-effectrelatie kon dus niet worden nagegaan. Tadalafil en vardenafil waren in 2000 nog niet geregistreerd en zijn niet onderzocht. Overweeg bij erectiele disfunctie met een overwegend psychische oorzaak kortdurend een PDE-5-remmer om een negatieve vicieuze cirkel die heeft geleid tot faalangst te helpen doorbreken .

Een bekkenfysiotherapeut kan de patiënte leren controle te krijgen over de bekkenbodem. Een vermoeden van seksuele bijwerkingen kan voor patiënten reden zijn de voorgeschreven medicatie niet of niet goed te gebruiken; het is raadzaam hierop alert te zijn en ernaar te vragen. In sommige gevallen ligt aan erectiele disfunctie een verlaagde testosteronspiegel ten grondslag. Recent onderzoek werpt nieuw licht op het verband tussen seksuele klachten en een daling van het testosteron bij oudere mannen. Aangezien erectiele disfunctie een laat symptoom is van diabetes mellitus en hypothyreoïdie, wordt routinematig onderzoek van nuchtere glucose en TSH niet aanbevolen. Deze worden alleen bepaald als de anamnese of lichamelijk onderzoek hiervoor aanwijzingen geeft (zie de NHG-Standaarden Diabetes mellitus type 2 en Schildklieraandoeningen). De incidentie van een prolactinoom is dermate laag dat routinematige bepaling van prolactinespiegels niet aangewezen is.

Hierdoor kan er meer vloeistof naar de penis stromen, waardoor een grotere, stevigere erectie ontstaat. Als medicijnen niet helpen, is een prothese een blijvende oplossing met veel controle over moment en duur van de erectie. Nadeel is dat er na het plaatsen van een implantaat geen natuurlijke erectie meer kan optreden. De penis kan ook korter of krom worden en littekens vertonen, en de ingreep kan pijnlijk zijn.

Het enige verschil; onze generieke Viagra heeft een andere vorm en kan gekleurd zijn. Zowel onze Viagra als de Amerk hebben exact dezelfde samenstelling en effectiviteit. Maar generieke Viagra komt in verschillende vormen; smelt tabletten, gel tabs en orale gelei . Dit geeft meer vrijheid bij keuze, waar de gel tabs en de orale gelei sneller zullen werken in vergelijking tot reguliere tabletten (10-15 minuten) en het effect blijft langer. Welkom bij de online apotheek voor erectiele dysfunctie medicijnen.

wat de voorgestelde frequentie niveau worden gebruikt in het begin tijdens behandeling? -Voor mannen van goede gezondheid start van niveau 8 en geleidelijk verhogen het niveau gebaseerd op persoonlijke behoefte. Voor mannen in zwakke lichaam start van niveau 6 en geleidelijk de frequentie niveau gebaseerd op persoonlijke behoefte. Is het nodig om gebruik zet een beetje lotion of smering op de penis voor behandeling?

Als je hartaandoeningen hebt en er niets van af weet loop je het risico op een hartaanval. Klagen over je erectiestoornis zou dus je leven kunnen redden. Dokter Groh heeft inmiddels veel ervaring in het uitvoeren van deze behandeling. Zo was hij in 2016 de eerste Nederlandse arts die in Nederland de P-shot heeft uitgevoerd. Hij is tevens lid van de American Cosmetic Cellular Medicine Association en is gecertificeerd provider van de P-shot. Bovendien heeft hij zitting in een internationale taskforcegroep voor regeneratieve geneeskunde. Hierdoor blijft hij continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Wat Is Sildenafil En Waarvoor Wordt Het Gebruikt Wat U Moet Weten Voordat Franceldenafil Gebruikt

Maar ik denk eigenlijk dat u last hebt van zogenoemde weduwnaars­impotentie. Dit erectieprobleem ontstaat als de seksualiteit zich na lange tijd weer aandient. Jullie kunnen het beste bij het begin beginnen.’ Dat betekent dat de minnaars moeten uitgaan van het lichamelijk genieten door elkaar te strelen en te masseren. ‘Laat voorlopig de geslachtsorganen even buiten beschouwing en zie of het later weer volledig lukt. Daarnaast kan een erectiemiddel misschien helpen.’ Dat voorstel wil Peter eerst met zijn nieuwe vriendin bespreken. Hij belooft erop terug te komen en bij het vervolgconsult wordt hij vergezeld door zijn vriendin. In sommige gevallen kan ED een symptoom zijn van een meer ernstige ziekte.

Bij iedere controle is het raadzaam de vier vragen over de mate van stijfheid van de erectie opnieuw te stellen. Gebruik deze in de follow-up om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen.19 Hierbij kan ook het erectiedagboek gebruikt worden (zie de NHG-Patiëntenbrief Erectiedagboek). Vermindering van de mate en/of duur van de erectie is een onderdeel van het ‘normale’, fysiologische verouderingsproces, vergelijkbaar met het afnemen van andere fysieke prestaties. Dit sluit echter niet uit dat de patiënt ED kan ervaren als een lijden dat behandeling behoeft. Visuele prikkels alleen zijn niet meer toereikend, vooral directe tactiele stimulatie van de penis is noodzakelijk om een erectie te bewerkstelligen.

Erectiestoornissen: Wat Vrouwen Moeten Weten

Naar Samenvatting › Wees over het algemeen terughoudend met het toeschrijven van seksuele klachten of disfuncties aan geneesmiddelen.SSRI’s kunnen seksuele bijwerkingen hebben zoals vertraagd orgasme of verminderd seksueel verlangen. het hebben van seksuele activiteit is veilig bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen in de voorgeschiedenis, behalve bij bovenstaande situaties. De kans op het krijgen van een myocardinfarct na seksuele activiteit is zeer klein. Maak bespreekbaar dat seksualiteit en intimiteit ook mogelijk zijn zonder coïtus en moedig de partners aan hierover met elkaar in gesprek te gaan. mannen met lichte erectiele disfunctie kunnen snel willen overgaan tot coïtus uit angst de erectie te verliezen; door nog onvoldoende lubricatie bij de vrouw kan de coïtus dan pijnlijk worden. Goede afstemming door open communicatie en wederzijdse niet-coïtale vormen van seks kan de timing voor een pijnloze en plezierige coïtus bevorderen. Naar Samenvatting › Het anticiperen op falende erectie, pijn of andere problemen bij de coïtus veroorzaakt angst, schaamte of schuldgevoel, waardoor seksuele prikkeling of toenadering wordt vermeden. als de erectiele disfunctie situatief is en er nachtelijke of ochtenderecties aanwezig zijn, is de oorzaak overwegend psychisch. Soms zal de patiënt, ook al zijn er anamnestisch geen aanknopingspunten, toch aandringen op een lichamelijk onderzoek.

Behandel secundaire vroegtijdige zaadlozing alleen met medicatie als de patiënt niet gemotiveerd is voor seksuologische behandeling of als deze onvoldoende effect heeft gehad. Een eerste zaadlozing en daarna doorgaan met seksuele activiteit zullen veel mannen zelf al hebben geprobeerd en het kan een oplossing zijn. Bij de tweede erectie is er in de regel meer controle over de ejaculatie. Nadeel is dat het gevoel van controle zich niet goed kan ontwikkelen en dat op latere leeftijd een tweede erectie niet altijd snel genoeg tot stand komt. Behandel bij een combinatie van vroegtijdige zaadlozing en erectiele disfunctie eerst de erectiele disfunctie. In 3 geïncludeerde onderzoeken werden verschillende interventies voor opwindingsstoornissen (hypoactief-seksueelverlangenstoornis; HSDD) vergeleken met een controlegroep op een wachtlijst. De uitkomsten werden onderzocht met verschillende vragenlijsten waarbij onderscheid werd gemaakt tussen symptoomreductie en seksuele tevredenheid. De behandeling richt zich op het helpen van de patiënte bij het aanwenden van seksuele stimuli die de opwinding en zin stimuleren en op het versterken van de plezierige kanten van seks.

Dat mocht bovendien krijg ik een steekwagen te leen om het 25 kilo zware anker naar de boot te brengen. De volgende dag eerst maar rustig wakker worden dan even lekker douchen en de haven betalen. De betaalautomaat is stuk en levert mij grote frustratie op, ik denk ik ga weg zonder te betalen. Onderweg naar de boot komen we de havenmeester tegen we leggen uit dat we willen betalen maar de machine niet werkt. Het is een zij en ze zegt wanneer ben je binnen gekomen nou vannacht twee uur en gaan nu weer weg. Nou dan wens jullie een fijne reis en tot ziens toch erg aardig van haar. Na zessen gaan we weer verder bij de Schiphol brug hier moeten we wachten tot acht uur en dan komt er een konvooi van twee sleepboten met een super jacht dat net van de werf komt die moet ook door Amsterdam vannacht, dat wordt nog wat. We varen eerst tot de sluis in het Nieuwe Meer daar meren we allemaal af en wachten tot 12 uur vannacht dan gaan de sluis en bruggen voor ons draaien. We hebben het tegen dus gaan niet erg hard maar we komen vooruit en moeten nog wel bij een aantal bruggen wachten.